Geçen gün bizim evde telefon muhabbeti açıldı. Hangi telefon alınır , hangisi kullanılır , hangisi uzun ömürlü olur vs derken söz gsm şirketlerinin abone sayısına geldi. Bizim abi turkcell için 35 milyon kullanıcısı vardı enson dedi.. Bende bunun üzerine ohaa demeden geçemedim tabi.
O kadar yoktur vardır tartışmasından sonra soluğu turkcell , vodafone ve avea’nın sitesinde aldım. Rakamlara göz gezdirdim de meğerse doğruymuş. Bende bundan ders çıkarıp belki benim gibi merak edenler olur diye yazayım dedim.
- Turkcell: Türkiye’de GSM temeli mobil iletişim, şubat 1994′te Turkcell’in hizmete girmesiyle başladı. 27 Nisan 1998′de T.C Ulaştırma Bakanlığı ile 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzalayan Turkcell, abonelerine sunduğu mobil ses ve veri iletişimine dayalı hizmetlerin çeşitliliğini, kalitesini ve buna bağlı olarak abone sayısını da arttırarak gelişimini sürdürmüştür. 31 Aralık 2007 itibariyle 35,4 milyon aboneye sahip Turkcell sadece Türkiye’nin lider operatörü olmakla kalmayıp, Avrupa’nın da abone bazında en büyük üç GSM operatöründen biri olma başarısına ulaşmıştır.
Gördüğünüz gibi 2007 yılında 35 milyon aboneye ulaşmış. Turkcell hızlı büyümesine karşın bana göre hala pahalı hizmet veriyor. Her ne kadar kampanya yapsada, recep ivediği çıkartıp tavukları milletin üzerine göndersede , bana göre müşteri memnuniyetsizliği var. Fiyat tarife açısından.
- Vodafone: 31 Aralık 2007 tarihi itibariyle, grubun, yatırım hisselerinin bulunduğu mobil telekomünikasyon girişimlerine kayıtlı aboneleri esas alınarak ve bu girişimlerdeki yüzdesi doğrultusunda yapılan nisbi*temelli hesaplamalara göre, çağrı cihazı aboneleri hariç olmak üzere, 252 milyon abonesi vardır. 40 ülkede şebeke ortaklığı ve 25 ülke de (sermaye ortaklığı) Vodafone adı altında bağlı ortaklıkları bulunmaktadır.
Vodafone yabancı bir şirket olduğu için ve daha fazla ülkede kullanılabilir olduğundan abone sayısıda haliyle daha çok. Vodafone abonesi olmama karşın yaptıkları çoğu değişimi doğru bulmuyorum. Özellikle web sitesini yeniledikten sonra epey kısıtlama yapmışlardı.
- Avea: 11 milyona ulaşan abonesi ile % 17 pazar payına sahip olan ve Türkiye’nin hızla büyüyen mobil iletişim operatörü Avea yenilikçi hizmetlerini bireysel ve kurumsal müşterilerin hizmetine sunmaktadır.
Avea’nın da epey abonesi varmış. Sanırım kamusal alanda daha yaygın olarak kullanılıyor. Rakamları yukarda tutan en önemli etkenlerden biride bu olsa gerek. Kısa bir derlemenin ardından 3 gsm şirketinin de ne kadar abonesi olduğunu öğrenmiş olduk.




















Rss
Ağustos 27th, 2008 at 23:29
Vodafone dünyanın en büyüğü zaten. Bakalım Türkiye’de umduğunu bulabilecekmi?
Ağustos 28th, 2008 at 11:45
Vadafone’nin adı pek hoşuma gitmiyor. Aria ve aycell’in birleşmesinden avea oldu ve çok da hoş oldu.
Turkcell Türkiye’de en büyük pazar payını kimseye kaptırmaz.
Ağustos 28th, 2008 at 13:23
Doğrusunu söylemek gerekirse avea’ya öğrenciler için yaptıkları güzel kampanyalar için geçtim. Örneğin 5bin sms. Ancak %93,3 demesine rağmen bence çok daha az bir kapsama alanı yüzdesi var
Ağustos 29th, 2008 at 09:59
şuan faal olarak avea ve vodafone eskiden de turkcell kullanmış biri olarak şuan türkiyede adam gibi kaliteli hizmet veren bir gsm operatörü yok. ama yinede anladım ki kötüler arasında en iyisi turkcell, yakında avea ve vodafoneu kapatıp turkcelle geri geçeceğim.
Ağustos 29th, 2008 at 19:53
Turkcell pahalı mahalı ama en iyi servisi verenler yine onlar.
Rakamlar çok şaşırtıcı değil.
Ağustos 29th, 2008 at 21:15
Vodefone coşmuş,Turkcell’de fena sayılmaz Avea bu gidişle daha çook abone kaybeder.
Ekim 28th, 2008 at 15:09
bence avea harika bi operatör türkcell i hiç kullanmadım kullanmammda iyice abarttı receple her opereatör başka bir opearatörden birşey çalıyor mesela aveada sms hakları var 10 dk sı 2 kontor var bunlar vodafonedede var neyse avea çok ii tavsiyem avea
Kasım 18th, 2008 at 09:51
turkcell kullanıyorum ama fiattan memmnun değilim.bir oparatör bu kadar kazıkcı olabilir.bu insanlara yazık bu hırsızlara dur diyecek biri yokmu.kuzu gibi milleti bulmuşlar.hakkımı şahsım adına helal etmiyorum. bu günleri çok arayacaklar